Nokia onthult MNO-diensten voor Smart City

440
Nokia Smart City

Nokia presenteert op het Mobile World Congress nieuwe diensten voor het beheer van de grootstedelijke omgeving. Deze omvatten IoT voor Smart Cities, Sensing as a Service en S-MVNO voor openbare veiligheid. IoT voor Smart Cities is een volledig geïntegreerd, modulair en schaalbaar framework waarmee operators en grote system integrators snel nieuwe diensten kunnen leveren voor het beheer van de smart city.

Nokia: smart city zenuwcentrum
Nokia heeft als opzet gekozen dat een Integrated Operations Center (IOC) alle datastromen beheert en alle data transfer, analyse en automatisering orkestreert voor elke toepassing. Het bedrijf ontwikkelt een set blueprints, zoals videobewaking, slimme verlichting, parkeren, afvalbeheer en omgevingswaarneming.

Voor overheidsdiensten introduceert Nokia S-MVNO voor openbare veiligheid, dat commerciële LTE-netwerken voorziet van mission-critical eigenschappen voor de openbare veiligheid. De 3GPP-compatibele service maakt deel uit van de ViTrust-portfolio van Nokia.

Onder de naam Sensing as a Service ontwikkelt Nokia een portfolio van real-time analytics die mobiele operators kunnen ontwikkelen. Daarmee kunnen operators nieuwe klanten binnenhalen zoals overheden, steden, bedrijfsleven.

Samenwerking met StarHub Singapore
Voor de ontwikkeling van Nokia’s smart city diensten is Singapore als springplank gebruikt. De Singaporese operator StarHub heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Mobility Analytics. Het AVA platform van Nokia voor Machine Learning verzamelt en analyseert gegevens over de drukte op de wegen en in het OV. De overheid gebruikt die data om de stadstaat bereikbaar te houden, het bedrijfsleven en adverteerders kan de data gebruiken voor targeted advertising.

Bron: Telecompaper.com