Atos wil kunstmatige intelligentie versnellen met nieuwe software

701
kunstmatige intelligentie

Atos lanceert de Atos Codex AI Suite: haar nieuwe aanbod van op kunstmatige intelligentie (KI) gerichte software-oplossingen. Hiermee ondersteunt zij bedrijven en onderzoeksinstellingen bij de ontwikkeling, toepassing en het beheer van KI-applicaties. Met de Atos Codex AI Suite beschikken data-wetenschappers over een gebruiksvriendelijke, efficiënte en kosteneffectieve oplossing. Dit stelt hen in staat om nieuwe toepassingen snel te bouwen, in te zetten en waarde aan data te onttrekken. Hierdoor kunnen nieuwe zakelijke mogelijkheden sneller worden benut.

Atos’ nieuwe aanbod van oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie stelt organisaties in staat de mogelijkheden van machine learning en deep learning maximaal te benutten. De nieuwe generatie KI-applicaties maakt het mogelijk wetenschappelijke, industriële en zakelijke uitdagingen te identificeren en op nieuwe marktontwikkelingen in te spelen, bijvoorbeeld op het gebied van medicatie, binnenlandse veiligheid, smart cities en intelligente, autonome datacenters.

Eerste infrastructurele oplossing in de markt
Met de inzet van de Atos Codex AI Suite kunnen apps worden toegepast in verschillende met elkaar complementaire omgevingen:

  • Cloud: binnen een grote variëteit van publieke cloud-omgevingen, inclusief AWS, Azure en Google Cloud, waarmee Atos onlangs een wereldwijde overeenkomst heeft gesloten.
  • Op locatie: op elke denkbare server-infrastructuur, inclusief Atos’ BullSequana S server en haar BullSequana X exascale-geschikte supercomputer
  • Edge computing: op Atos’ new edge computing box, die bedrijven in staat stelt om waardevolle inzichten op basis van real time data en dichtbij de informatiebronnen te onttrekken en te verwerken. Deze inzichten kunnen worden omgezet in kennis om snelle besluitvorming tegen lagere kosten mogelijk te maken. Het robuuste ontwerp zorgt ervoor dat het kan worden toegepast in elk type omgeving.

“Met dit aanbod van software-oplossingen zetten we een nieuwe stap voorwaarts om klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Atos Codex AI Suite is het antwoord op nieuwe zakelijke, wetenschappelijke en industriële uitdagingen, zoals precisiegeneeskunde, geavanceerd preventief onderhoud en preventieve beveiliging. Dit krijgt invulling door de inzet van een nieuwe generatie cognitieve applicaties die in staat zijn complexe functies toe te passen. Het maakt de weg vrij naar nieuwe domeinen van toepassingen en helpt onze klanten om mogelijkheden sneller te benutten”, vertelt Arnaud Bertrand, SVP, Strategy & Innovatie Big Data & Security van Atos.

Belangrijkste kenmerken en voordelen

  • Snellere time-to-market: door de inzet binnen de veilige omgeving van Atos Codex AI Suite zijn datawetenschappers in staat zelfs de meest complexe applicaties te gebruiken en ontwikkelen door de toepassing van gekwalificeerde componenten en applicaties. Dit maakt het mogelijk de kwaliteit te verbeteren en snel nieuwe toepassingen te ontwikkelen.
  • Goede prestaties tegen betaalbare prijzen: de nieuwe software-oplossingen bieden een maximale performance tegen de laagste kosten, omdat uitsluitend de meest relevante middelen worden toegewezen. Cloud-resources worden waar mogelijk ingezet en high-performance resources worden alleen als dat noodzakelijk is, toegewezen.
  • High-Performance Computing (HPC) en KI-convergentie: HPC-leveranciers kunnen de voordelen van kunstmatige intelligentie maximaal benutten, als alternatief voor de beperkingen van traditionele simulaties. Zo kunnen zij nieuwe sector-gerelateerde applicaties ontwikkelen, zoals precisiegeneeskunde, preventieve beveiliging en persoonsherkenning.
  • Draait in verschillende omgevingen: in de cloud of op locatie om een snelle toewijzing van middelen en toepassingen op elk denkbaar moment te waarborgen.

Beschikbaarheid
Atos Codex AI Suite is vanaf nu beschikbaar en kan worden aangeschaft als een standalone softwareplatform of als onderdeel van een server-infrastructuur. Atos Codex AI Suite is Atos’ nieuwste innovatie en maakt deel uit van het Atos Codex-portfolio.

Bron: Emerce.nl