Dynniq kiest voor Virtual Reality fiets CycleSPEX

811
Fiets reality

Onlangs heeft Dynniq gekozen voor de virtual reality fiets experience CycleSPEX van The Urban Future. Mensen fietsen hiermee in VR door een straat met slimme verkeerslichten en ervaren zo hoe de CrossCycle app van Dynniq werkt. 

De CrossCycle app ziet fietsers op de fietsroute en meldt hun nabijheid aan de verkeersregelinstallatie op het kruispunt. Deze zorgt er vervolgens voor dat fietsers sneller, zonder oponthoud en comfortabeler door kunnen rijden. Het is de eerste app in Nederland die op deze manier verkeerslichten beïnvloedt.

De werking van de CrossCycle app houdt in dat voor de naderende fietser de groentijd zoveel mogelijk wordt verlengd of dat het verkeerslicht sneller op groen springt. Hierdoor verkleint de kans dat een fietser moet stoppen voor rood licht. Een bijzondere eigenschap is dat als het systeem een groep fietsers ziet, deze groep prioriteit krijgt op al het overige verkeer. De telefoon met de app blijft ondertussen gewoon veilig in de jas of de tas.

De mobiele virtual reality oplossing van The Urban Future stelt Dynniq in staat op locatie (bijvoorbeeld tijdens een beurs) mensen zelf het concept te laten ervaren.

Bron: Emerce.nl