NEMO smart City Lab x InScience 2018

785
NemoCity

NEMO City Lab laat je op het InScienceFilm Festival 2018 meedenken en meepraten over de stad van de toekomst. Doe mee met verschillende activiteiten en onderzoek mee hoe vernieuwers de rol van burgers in innovaties kunnen versterken.

Wist je dat kunstmatige intelligentie op dit moment in veel steden al heel veel dingen voor je regelt? Hoe je je gedraagt in het verkeer, wie je ontmoet op straat of welke winkel je binnenloopt. Soms weet je ervan, maar vaak merk je het niet. In de toekomst zal het gebruik van kunstmatige intellegentie alleen maar toenemen. Goede ontwikkeling of juist zorgelijk?

NEMO City Lab laat je meedenken en meepraten. Stap in de letterlijke filterbubbel en laat je wegwijs maken in je eigen opvattingen, neem deel aan silent disco minicolleges of ontwerp samen met illustratoren jouw eigen slimme stad. Tijdens het festivalweekend zullen alle resultaten van NEMO City Lab ook te zien zijn voor andere bezoekers.

Programma

Ons Scant Ons
Het NEMO City Lab algoritme heet je van harte welkom. Hoe goed werkt deze mensenscanner? In welk hokje pas jij? En wil je eigenlijk wel getypeerd worden?

Smart City Scenario’s
Illustreer jouw slimme stad verhaal. Boeven vangen voor ze toeslaan. Je kind krijgt aangepaste lunch op het kinderdagverblijf. De parkeergarage herkent jouw auto. Mooi toch? Of zie je dingen over het hoofd? Hoe zit het met je privacy? En heb je eigenlijk wel controle over de technologie? Weet jij hoe het anders of misschien wel beter moet? De aanwezige experts en illustratoren helpen je gedachten op weg en illustreren jouw toekomstvisie.

NEMO City Lab Publieksonderzoek
Geef je mening en ga in gesprek over de slimme stad. Digitale technologieën en grote datastromen sturen de wereld steeds meer aan. Vaak weten mensen weinig van deze ontwikkeling, hoewel dit bijvoorbeeld invloed heeft op de privacy. Wanneer geef jij je persoonlijke gegevens af? En weet je dan waarvoor deze gegevens worden gebruikt? En wat vind je daar eigenlijk van?

Yc 8942 nemo roeffestival web

 Yvonne Compier voor NEMO Kennislink

Silent Disco Mincolleges
Laat je verrassen door experts. De slimme stad gaat het leven ingrijpend veranderen. Daar heb je vast een mening over. Laat je eerst even bijpraten door de experts. Krijg je ineens een nieuwe mening? Laat het dan weten. Na afloop kun je met de expert nog even doorpraten.

Welkom in je nieuwe filterbubbel
Volgens sommige beweringen kleuren filterbubbels jouw mening. Eenmaal in de bubbel, gaan belangrijke inzichten met een ander perspectief aan je voorbij. Ook jij zou in een filterbubbel kunnen zitten. Kom je er nog uit? Of wil je naar een nieuwe?

Over NEMO City Lab

NEMO City Lab is een programma van NEMO in Amsterdam. NEMO werkt samen met verschillende partners aan een slimme, technologische en duurzame toekomst. Eén van de speerpunten is de stad van toekomst, de slimme stad.

NEMO City Lab brengt burgers, technologen, ondernemers en onderzoekers bij elkaar. In cocreatie en dialoog en met speciale aandacht voor de rol van burgers. In publieksevenementen en workshops onderzoekt het hoe de rol van burgers in innovaties kan worden versterkt. Alles natuurlijk in interactieve NEMO-stijl.

Kijk voor meer informatie over NEMO City Lab op de speciale pagina op NEMO Kennislink.