Nokia en Tele2 samen in Smart City diensten

651
Afbeelding Nokia Wing

Telecombedrijven Nokia en Tele2 hebben een vijfjarige overeenkomst gesloten waarin is vastgelegd dat Tele2 smart city diensten gaat leveren aan bedrijven via het wereldwijde IoT-netwerk van Nokia. Daarbij wordt Nokia WING gebruikt, een wereldwijd netwerk voor IoT-diensten.

Het IoT/netwerk is gericht op bedrijven op het gebied van transport, gezondheidszorg en smart city die hun bedrijfsmiddelen zoals slimme auto’s en containers beheren. De ondernemingen gaan volgens de twee telecombedrijven profiteren van onder meer een lage latency en een 24-uursservicedienst als een managed service. Wing bestaat uit een netwerk, connectiviteitsmanagement, facturatie, beveiliging en data-analytics dat aangevuld wordt met een ecosysteem van applicaties. Ook oplossingen van Tele2 op het gebied van internet of things zijn onderdeel van Wing.

Beide bedrijven gaan ook samenwerken op het gebied van 5G, narrowband IoT (nb-IoT), voor machine-to-machine (lte-m) (een ‘low power wide area’-netwerktechnologie gebaseerd op het 4G-netwerk, red.), sim management en analytics om het wereldwijde IoT-ecosysteem verder te versnellen.