Smart City Roosendaal krijgt smart datacenter in mediatoren

514
Datacenter Roosendaal

Alticom, onderdeel van Cellnex Telecom, gaat binnenkort beginnen met de bouw van haar 24e datacenter. Het datacenter wordt gerealiseerd in de mediatoren te Roosendaal.

Robin Verlangen, Commercieel Directeur bij Alticom, geeft aan verheugd te zijn om juist in deze regio het meest moderne datacenter van Nederland te realiseren. ‘De regio West Brabant ademt techniek uit. Er worden zelfs onderdelen voor spaceshuttles gefabriceerd. De behoefte aan een duurzaam en innovatief datacenter in deze regio is dan ook groot. Roosendaal werkt intensief aan digitale stadsontwikkeling, de stad is een Smart City. Daarnaast is Roosendaal erg actief in het bouwen van een duurzame samenleving. Daar past een datacenter van Alticom uitstekend bij. Alticom staat in de top 3 groenste datacenters van Nederland en onze torens waren de afgelopen jaren onderdeel van Europees onderzoek naar de rol van datacenters in Smart Cities’.
Duurzaam

De datacenters van Alticom kenmerken zich door duurzaamheid. Alticom maakt gebruik van een energie-efficiënte en kostenbesparende manier van koelen en gebruikt honderd procent groene stroom.

Het duurzame karakter van de datacenters van Alticom begint al in het hergebruik van bestaande objecten. Alticom is eigenaar van 24 mediatorens in Nederland. Als onderdeel van de Nederlandse infrastructuur is Alticom reeds tientallen jaren gespecialiseerd in een continue dienstverlening.

Tien jaar geleden maakte het bedrijf de keuze om hier, naast omroep- en telecomvoorzieningen, ook datacenters te huisvesten. Een doordachte keuze, aangezien veel relevante installaties al aanwezig waren. Zo zijn er zeer zware noodvoorzieningen. Ook de ligging boven zeeniveau geeft een extra zekerheid in de continuïteit van het dataverkeer

Het state-of-the-art datacenter wordt primair gerealiseerd voor een geselecteerde partij uit de regio die specialist is op het gebied van connectiviteit.

Bron: DutchITchannel.nl